Annika Berglund ny styrelseordförande

Styrelsen för Näringslivets Internationella Råd (NIR) har utsett en ny ordförande. Under våren 2019 tillkännagav Erik Belfrage, styrelsens ordförande i femton år, att han planerade att överlämna ordförandeskapet 2020 efter att han introducerade Christine Bäckström som ny VD. Processen att hitta en efterträdare har pågått en tid. På grund av Erik Belfrages plötsliga och tragiska bortgång i april samlades styrelsen för ett tidigarelagt årsmöte och en ny ordförande utsågs.

Styrelsen för Näringslivets Internationella Råd (NIR) har utsett en ny ordförande. Under våren 2019 tillkännagav Erik Belfrage, styrelsens ordförande i femton år, att han planerade att överlämna ordförandeskapet 2020 efter att han introduktionen av Christine Bäckström som ny VD. Processen att hitta en efterträdare har pågått en tid. På grund av Erik Belfrages plötsliga och tragiska bortgång i april samlades styrelsen för ett tidigarelagt årsmöte och en ny ordförande utsågs.

“Vi är glada över att Annika Berglund har accepterat rollen som styrelseordförande. Erik var mycket engagerad i processen och jag tror att han skulle ha välkomnat styrelsens beslut att välja Annika, som var styrelseledamot under Eriks ordförandeskap mellan 2013–2017”, säger VD Christine Bäckström.

Annika Berglund har varit Senior Vice President Corporate Communication på Atlas Copco under 20 år och hade dessförinnan olika positioner på bolaget inom marknadsföring och försäljning under lika lång tid.  Mellan 2015 och 2019 var hon styrelseledamot i Peter Wallenbergs stiftelse ”Water for All Foundation”.

När hon lämnade företaget 2018 startade hon ett oberoende strategiskt konsultföretag samt ett företag som med syfte att inspirera kvinnor att ansvara för sina karriärer och ta ledande positioner.