Publikationer

 

 

 • Privatsektorns förutsättningar i Afghanistan

  Download executive summary here

  Download report here

  NIR genomförde 2014-15 tillsammans med SIPRI en omfattande studie om privatsektorns förutsättningar i Afghanistan. Studien, som finansierades av Sida, beskriver hindren för företagande i landet och privatsektorns möjligheter att bidra till Afghanistans utveckling och säkerhet. Med resor till fem av landets provinser är den en av de mest omfattande utredningarna på temat under senare år. Den offentliga rapporten släpptes i oktober 2015 med presentationer i Kabul, Stockholm, Bryssel och Washington DC.

  Ledarskap i komplexa miljöer

  Download here

  En ovärderlig resurs för företagsledare och andra engagerade i företags verksamhet i komplexa miljöer.

  För mer information om boken eller projektet, vänligen kontakta info@nir.se.

  Boken är gratis att ladda ner i PDF överst på denna sida och kan beställas via Amazon.com eller Adlibris.com till självkostnadspris.

  Boken är utvecklad av NIR och finansierad av Sida.

  “In a changing and challenging world, both leaders and the companies they manage will be far more successful as they become more attentive to the questions and insights set out in this book”.

  Rapporten Private Sector Actors and Peacebuilding

  Download here

  Rapporten Private Sector Actors and Peacebuilding

  A Framework for Analysis presenterar resultatet av det forskningsprojekt som gjordes av Utrikespolitiska Institutet (UI) på uppdrag av NIR under perioden augusti 2010 – september 2011.

   

  SECURITY AND ECONOMY ON THE BELT AND ROAD: THREE COUNTRY CASE STUDIES

  Läs hela rapporten här

  NIR och SIPRI släpper rapport om Belt and Road. Kinas Belt and Road-initiativ (BRI) är ett av vårt årtiondes största och mest ambitiösa ekonomiska och utrikespolitiska företag. NIR:s engagemang i BRI fokuserar på initiativets roll i global och regional ekonomisk utveckling och på möjligheter och risker för multinationella företag. Rapporten, som släpps vid ett avslutande rundabordssamtal 14 december 2017, avrundar en rad aktiviteter under 2017 med mötesprogram i Kina och i BRI-länderna Vitryssland, Myanmar och Centralasien.